S

Sail Den Helder 2023

Tijdens de overgang van juni naar juli heeft de ansjovisjol KH44 deelgenomen aan het evenement Sail Den Helder 2023.

De jol vertrok hiervoor op woensdag 28 juni vanuit de haven van Kolhorn naar Den Oever om daar aan te sluiten bij de Pre-Sail.
De volgende dag voer de jol buitenom, dus over de Waddenzee, met een drietal gasten aan boord van Den Oever naar Den Helder.
Vrijdag en zaterdag werden er, samen met de Wieringer aken WR173, WR4, het Wieringer skuutje WR60 en de Helderse botter HD2, een flink aantal rondvaarten gemaakt door de haven van Den Helder langs de diverse windjammers en andere mooie zeilschepen.
Helaas viel op zondag het weer tegen en werden de rondvaarten afgelast. ’s Middags is de jol via het Amstelmeer met af en toe een flinke wind weer teruggevaren naar Kolhorn. In het Balgzandkanaal en op het Amstelmeer konden de zeilen worden gehesen, maar helaas was het Waardkanaal net niet bezeild en hebben we een stuk met de motor bij gevaren. Op een aantal stukken kon het grootzeil ter ondersteuning erbij blijven staan.

Het varend erfgoed van Den Helder, Wieringen en Kolhorn kan terugkijken op een mooi weekend, waarin goed werd samengewerkt met een mooi resultaat tot gevolg. De meevarende passagiers waren in bijna alle gevallen zeer positief over de door ons verzorgde vaartjes.

Klik op de afbeelding hieronder voor een impressie.